Thursday, 25 August 2011

kalau dah rezeki tu memang rezeki lah kan?

assalamualaikum semua :)

nak story ni,
tadi masa along tengah syok blogwalking + facebooking, tetiba hp along vibrate ala ala bunyi kentut cirit gitu, haha..*tengah gila

tengok nombor, macam tak kenal. Tapi angkat je sebab macam penting je bunyi,

angkat angkat suara orang laki.
tetttt..
terdiam kejap,



















xyah lama sangat kot nak diam je,

pakcik : helo, ni siti soleha ke?
aku     : ye, ni sape ye? *curious gila*
pakcik : alamat rumah ni, lorong 2 C/D kan? kat mana ye?rumah nombor bpe?
aku     : ermmm, jap (pegi bukak pintu, tengok luar rumah)

baru nak sambung cakap,tetiba..

pakcik : oh, tak pe la, tunggu kat perpustakaan awam je ea, sekarang kat BNO, dalam 5-6 minit sampai la.
aku     : oh, ok. -_-
pakcik : nanti nampak van pos laju, lambai la ea?
aku     : em, yela..

aku pun dengan semangatnya start moto, padahal bukan jauh mana pun perpustakaan tu, jalan sikit dah sampai. saje nak habiskan minyak motor, lalalala~

sementara nak habiskan masa tunggu pakcik pos laju tu, sempat la selak 2 3 helai komik LAWAK SHABU SHABU,

-ni lah komik tersebut-

baru nak gelak, pakcik posmen dah datang, *haish, potong la

pakcik : tulis nama kat sini, ic, tanda tangan.

okay, done!

pakcik : ni rumah nya kat mana?
aku      : tuu..*tunjuk kat jalan* masuk dalam ni, jumpa la..
pakcik : nombor rumah xde, mana la taw rumah yang mana..
aku     : selalu sampai je surat kat rumah *tak mau kalah kot! hahaha
pakcik : tu org dah biasa, boleh la,,

erk? betul gak..

aku   : tq ea..

start motor, balik..

sampai je rumah, aku dengan semangatnya bukak bungkusan ni, eksited kot!

aku pun koyak, koyak, koyakkkk..arghhhhhhh (bukan bunyi lucah)

yeah,berjaya! berjaya! hahaha.

tetiba..
*terkedu,,

wow, cantik gila! sling denim bag yang along menang dari GA Kak Mila tu, cun gila weh!



memang kebetulan la kan, along pun memang nak cari beg spesis ni, nak buat beg pergi kuliah..
jumpa kat kedai ada, tapi ada tali yang kurang,.
ada ke patut nyonya kedai tu paksa2 suruh beli gak, mana boleh deh,,

tapi kalau dah rezeki along memang rezeki la kan,,
setiap yang berlaku kan ada hikmah,.
Allah dah tentukan yang terbaik untuk kita kan? :)



4 comments:

  1. hee :) dah selamat pn sampai ea...harap along suke la ea

    ReplyDelete
  2. dah kak,
    hee, ape tak suke nye. cantik pe :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...