Saturday, 31 December 2011

bye shoutmix. hello cbox :)

assalamualaikum, hai semua.

ada benda penting nak bagi taw ni. yeah sangat penting.



SILA LAH TUKAR SHOUTMIX ANDA SEKARANG SEBAB BENDA NI DAH TAK FREE LAGI!

tak percaya?
baca ni.




Free service has to stopThanks for using ShoutMix for all these year. I have been providing free shoutboxes on the World Wide Web for over 7 years now. It wasn't long before I realized being 100% free is not sustainable. Just before ShoutMix's first birthday, it almost had to be closed.ShoutMix has tried to work with the freemium business model ever since. Conversion rates were low with the first version. With the second version, things improved and I have had more paying customers. Fortunately people liked the service and started paying for more features.With that in mind, the new third version was developed to make things better for free and paid users alike. It was developed with lots of feedback from users over the course of several years. Meanwhile my biggest goal remained: to improve conversion rate to keep things sustainable and profitable, all while making ShoutMix a really high quality product for everyone.One of the most mentioned feedback was that the old free version was too restrictive. Others are less trivial, just make it better, more premium features, more powerful stuff, avatar support, real time push update, really good spam protection, support for really high traffic situations, etc.Finally, in November 2011, the new version 3 was completed. It was launched successfully and very smoothly. It was a great moment.During the first month since launch, the reception went really well. New sign ups are in the thousands daily. Just within a month, almost 50,000 users have signed up! Hundreds of thousands of messages posted. Over 10,000 users from Facebook. Generally, users loved the new version. The growth are massive.So, what went bad?The conversion rate did not go up. In fact it fell lower. Our stats show 99.93% of users either have no intention to upgrade or are just happy with our free service. Worst of all, some customers have actually stopped paying and switched to our free service! It may seems to be good news for everyone right now, but it is really bad news for all of us.By offering too much with our free plan, we cannibalized our paid plans. Happy users did not make more paying customers. The projections are bad. Only 0.07% users are customers. These are the people who keep ShoutMix sustainable as a business. Business is the part making ShoutMix exists for everyone. If it keeps on going this way, ShoutMix will not be sustainable any more and will need to close down in the near future.The freemium model is broken for us.Some argued that ShoutMix can easily monetize its free service with ads. It has been tried, but the rates were terrible. Beautiful, unobstructive ads do not pay well for ShoutMix. We can probably do better with flashy popup ads, but no thank you. Our competitors do it with popup ads. But there is no way ShoutMix is going to commit such ugly sin.ShoutMix is becoming more of a premium product. In fact it already has. ShoutMix is designed to be the best in the industry. With passion plus personal investments of time, money and labor of over 7 years, ShoutMix has outgrown the freemium model.So where do we go from here?I have two choices. One, allow ShoutMix to become unsustainable. This is bad news for everyone. The other choice is to stop our free service. It is becoming obvious that this is where ShoutMix should go. And so, ShoutMix is not going to be free any more.Existing users will be able to continue using their accounts at no cost right now. The transition will begin within a few weeks. Eventually, users with free accounts will need to switch to a paying plan or stop using the service. The date is set at January 1, 2012. After this date, free accounts will stop working unless upgraded to a paid plan.The good news is that ShoutMix will be available for only $0.99/month and will be available effective immediately. For our old version (the Classic) it will only be available in Premium package which costs approximately $1.67/month.Existing customers are unaffected by all these changes. In fact, ShoutMix is going to be really awesome for our current and future customers. Our focus will be to make paying customers extremely happy and they will get 100% of our resources. If you are one of our customers, things are just going to get a lot better for you.ShoutMix has always been a product with great passion. It is just unfortunate that it did not work out as a free product. We all have to move on. And ShoutMix will continue to be the most affordable, high quality and premium live chat software that everyone can use and love.Snecx TanDecember 2011


Sunday, 25 December 2011

semester 1. sila berakhir dengan pantas, okay!

assalamualaikum,

hai hai. hehe
pejam celik pejam celik, dah nak habis sem 1 rupanya. haha.

dalam nak habis ni pun banyak dugaannya,

nak jumpa dia asyik tak jadi je. sad :'(
hmm, lantakkan.

jom tengok gambo je lah utk entry kali ni.

introducing the new girls from CT225.
from left:
-eda-sue-along-linn-keela-sara-tini-mas-
sit from left:
-sophi-ain-vivi-


-kami :) -

kami lagiii. haha

ni candid. muka tak siap je, yang sempat cover cun lah. haha

wayang kulit mereka. aku punya, malas nak tunjuk sebab cantik sangat. haha


penaripenari asyik :)
-semua dah berpunya , okay!-

makan!!! weee~


tunggu bas!


muka gua sorang yang dok tension. haish -_-

dua-dua ayuuuu :P

bila perempuan buat lighting, nampak kamera je terus posing. haha

kami geng baju putih, nak kata geng muka comel, tak pulak, sebab muka aku tersangat lah "COMEL". hahahaha

pertandingan mengukur kekurusan, bukan ketinggian. kalau ketinggian confirm aku kalah. hahaha

last, muka bajet comel aku, hehehehe :D

okay. sekian, wabilahitaufiq walhidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. *panjang bebenor, macam bagi ceramah je kan? hahaha.

Friday, 23 December 2011

noseeeee. sila bertimbang rasa kat aku :(

assalamualaikum semua.

sekian lamanya tak update. akhirnya dapat jugak update. hehe

sorry la kat semua readers. sangat bz akhir - akhir sem ni. lecturer berebut rebut nak bagi assignment. nasib baik la students tak kojol. hahaha. cuma ponteng kelas tu tak dapat dielakkan lah kan sebab tido lewat buat asgnment, tido kena cukup. hehe.

lepas 1 seksaan ni datang lagi yang lain. lecturer buat class ganti time study week + minggu exam! WTFISH?
yang paling sengsara lagi assessment day 23JAN2012 nanti. apehal jauh sangat gap nya? hadoii.
memang tak leh blah.

along, kau kena terima sebab kau amik program ni. **padan muka aku!!**

+ sekarang ni aku tengah melayan hidung yang tak berhenti produce mucus yang terlebih-lebih banyaknya. hadoiii. memang sakit lah kan. siap darah sekali keluar. nasib baik sikit. takpe long, ujian. sabar sabar.

noseeee, sila lah kasihan kan diri ini, dan diri anda sekali.
plissss plisss plissss kamu jangan nakal. hahaha

okay, wassalam.


note :

terima kasih kepada sesiapa yang selalu datang berkunjung kat sini. nanti along buat segmen terjah balik kat blog korang eh :)

Monday, 12 December 2011

reaching 5 A.M. !!

assalamualaikum,

ok, along tengah gila sekarang ni.

buat keberapa kalinya ntah tak tidur sebab siapkan assignment, hahaha
*org suka buat kerja last minute kan*

ok lah. nak chow. banyak lagi tak siap.

tata.

note:
sat lg assignment ni nak kena hantaq pkul 10 pg. memang tak lah kan. hahaha

Friday, 9 December 2011

jom buli boyfriend kita!

assalamualaikum semua,

hari ni along nak ajar cara buli bf korang. hahaha

act, bukan along yang ajar, CUPIPI yang ajar :)

enjoy!

video
ni part one


video
ni part two :)

dooodolls :D

assalamualaikum semua :)

yeah, mungkin entry ni tak best.

tapi aku nak buat jugak, sebab aku suka. haha

DOOODOLLS.

satu perkataan.

tapi memang semua comelcomel belaka.

tak caya tengok lah sendiri.



- aku letak DROOOLIE sebab aku paling suka dia <3 -

- CUPIPI + CUPIDO-


kalau nak tengok banyak lagi, sila klik SINI
macammacam ada kat situ. SERIUS taw!
siap boleh main game lagi.

act, gambargambar kat atas tu, aku amik dari official page DOOODOLLS. wallpaper tuh!
benda free beb, amik je lah. hehe.

bye bye.

Monday, 5 December 2011

berdebu-debu suci belog ni!

assalamualaikum semua.

nampaknya, sawang makin tebal dalam blog along ni!
adoii -..-

sorry sangatsangat. along tarlampau sangatlah bz dengan assignment yang berjuta bergunung ganang etc.
lagipun, duit dah kurang lah sekarang ni, nak topup BB pun tak mampu.

nampaknya, kena balik hantaq kampung lah BB tu. huahuahua

kepada yang rajin tengok blog ni, THANK YOU very much okay,
walaupun lama tak update, korang sudi jugak terjah. hihihi
** terharu :') **

act, along pun baru balik dari kem kat hutan rekreasi  Gunung Datuk, Rembau.
penat tak payah cakap lah kan. haha.

nak cite sikit, masa malam kebudayaan tu, kumpulan along buat sketsa sikit.

watak along, haruslah secara spontan. hahaha. perwatakan agak tergedik-gedik.
so, ada lah penonton-penonton kat belakang tu cakap " EII, GEDIKNYA DIA NI !!!"

KESIMPULAN:
watak along berjaya! hahahaha.
terima kasih puji saya! hihi :)


**nanti kalau free along terjah blog korang eh!**

Tuesday, 15 November 2011

[11 11 11] 1st Giveaway Myna

hai hai hai
assalamualaikum semua!!


jom join Giveaway MYNA :)

sape nak join klik SINI !

due date : 30 / 11 / 2011

tag:




sekian. ^.^

Wednesday, 9 November 2011

buat mereka yang berjantina perempuan

Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita



Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang boleh menyentuh hidup mereka.
Kahwinilah orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang itu. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tetapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian diri sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.

last,
fikirkan hal-hal yang hebat, dan engkau akan menjadi yang terhebat. tetapkan akal pada hal yang tertinggi, dan engkau akan mencapai yang tertinggi :)

dipetik dari kisah wanita.

Thursday, 3 November 2011

saya rindu dia :'(

assalamualaikum.

saya rindu dia tapi..

saya takboleh bagitaw dia,
kalau bagitaw pun belum tentu dapat result yang positif :(

awak,
maafkan saya sebab masih lagi merindui awak,
ingat kat awak,
sayang kat awak.

ni untuk awak :'(

video

tapi tak pe la.
niat awak baik.

semoga awak sentiasa dirahmati-Nya.
amin.. :)

Monday, 31 October 2011

awwww, ne-yo!!

assalamualaikum,

hee, tetiba tereksited!

sebabnya pasal mr. Ne-yo je! hihi

his new song dak keluar! yeay!!!!

jom layan jap. hihi :D

video

actually, mood tengah tak baik sebab bantal busuk gua kena sembuq dengan febreez! grrrr -_-
tapi nasib baik ada ne-yo. hahahahahaha :)

enjoy!! **macam promote aku punya lagu je, hahaha**

ehem ehem! rasanya video ni sesuai untuk mereka yang 18 tahun ke atas je, hihi

kbai.

penyeksaan pertama berakhir!!!

assalamualaikum semua,

sangat lega bila assignment yang nampak paling simple tapi realitinya sangat susah!

tengok ni, nampak macam senang kan?

mewarna je. mewarna pun penat kot! mana tak nya, en. Husin Angin ni bersaiz A2, bapak kedabak. pensel warna yang panjang pun jadi 1/3 pendeknya!

tak percaya? tengok ni..

kan 1/3 tu daripada yang besaq tu!

lepas siap kaler, kena laminate lagi! nak laminate saiz A2 tak muat, terpaksa amik saiz A1. bapak atok moyang nenek MAHAL la wa cakap lu!

RM3O laminate depan belakang! laju je duit tu terbang, macam air..**air terbang ke? ahaks**

dah siap laminate kena tebuk lubang lagi! ikut corak dia. Memang lah sangat bercinta nak buat semua ni.

macam mana lah tok dalang boleh bersabor buat semua patung-patung nih. Tabik Spring Toing Toing lah kat tok Dalang sebab beliau sangat SUPERB + EXPERT! 

kenapa along punya tak cantik macam tok dalang punya patung?
..sebab beliau lagi kreatif dari kau! hahahaha **baik, aku terima kenyataan ni**

k lah. sekian

Friday, 28 October 2011

saya ada doodles jugee, ngee~ :P

assalamualaikum semua,

sory lama tak update, sibuk buat assessment wayang kulit yang nak kena hantar 31 okt nanti, hhihi.
sorry taw! :)

along baru dapat doodle dari Scya Lolitot Hana . hehe
comellllll.

ada macam along tak? hahaha

tu je. kbai :)

Monday, 17 October 2011

officially 19-teen :)

assalamualaikum semua :)))))

1st of all,
along nak mintak izin kat readers,
iziinkan along menCAPUB.. hehehe

kalau korang tak bagi pun, along nak jugakk!
hiihi :P

actually entry ni nak tulis masa 14 Oktober hari tu, tapi tak dapat lah sebab BB expired.

sedih kan? sepatutnya hari yang best tu kena lah orang topupkan, belanja makan, basuhkan baju, buatkan assignment, urutkan kaki (kau ingat kau bos??)

yeah, tepat 12 malam, 14 oktober hari tu, i'm OFFICIALLY 19-TEEN :))
**belum cukup tua nak terima ANUGERAH WARGA PALING BEREMAS! haha**

yeay!!
boleh hisap rokok, tengok blue, haha (jangan fikir lain, ini cuma mengolah idea kreatif)
**nakal ni**

memandangkan ni TEEN yang terakhir, jadi along nak enjoy habishabisan,  hahaha

i WISH :

1. CGPA : 3.67 setiap SEMESTER (kalau tak dapat 3.67, 4.00 pun BOLEH :D )
2. HAPPY dengan orangorang TERSAYANG <3

tu je kot,. hee
xpelah kan, nanti kalau ada lagi update lagi, hihi

okay, semalam 17 Oktober,
i've celebrated my birthday, hihi

dengan all my SAYANGSSSS,,
hihi..


1...2... MAKAN!!! hahaha

senyum kambing.. mbekkk!

sakai gila muka gua! haha

dah kenyang, ngantuk pulak -_-

honeyhoney along, huhuhu

penat menguyah sampai rahang longgar, hihi

nak upload video tapi tarak boleh maa,, so, ni je lah yang mampu..

SPECIAL THANKS to AZIE, FASZ, KINAH + NAD <3

Sunday, 9 October 2011

saya rindu atok saya :'(

assalamualaikum semua,



along rindu sangatsangat kat atok!

rindu sangatsangat :'(



**siapa rasa entry kali ni macam nak kena penampor, sila lah tampar muka sendiri, hehe**

Wednesday, 5 October 2011

ku sangka jauh, tapi dekat rupanya!

assalamualaikum semua,
so sorry sebab lama sangat tak update blog, budak TeKA lah katakan, hahaha (baru sem 1 dah busy yang belum cukup melampau)

okay, masa nak masuk U hari tu, along ada la search kat rumah pakcik Google pasal course along dapat tu (saje nak cari maklumat pasal course tu), pastu klik punya klik terjumpa satu blog ni, yang tajuk nya ada kaitan dengan course along dapat ni.

actually, tengok tajuk macam ada bagi input yang berjuta million, tapi rupanya cerita pasal dia dapat sambung degree je.

ceit! punah harapan, hahaha (hyperbola gila ayat!)

and sekarang yang the most surprising me is blogger yang along terjah sebab nak cari input tu, ada depan mata along!

harihari tengok muka dia, sampai dah hafal mana letak nya mata,hidung, mulut n semua lah, hahahaha (poyo!poyo!)

nak taw siapa dia?





jeng..









jeng...


















jenggg..!!!





-dialah blogger tersebut! hahaha-

hahaha
percaya tak?

actually bukan lah shah indrawan punn..

AZREEN AZEMAN je.. hahaha

saja letak muka Tomok, sebab dulu rambut dia macam Tomok!
tapi sekarang dah tak ada dah, huhu

sila lah terjah blog dia kalau nak tengok muka dia macam Tomok ke tak ea, hahaha

ok, then..

wassalam :]

Monday, 26 September 2011

hari ni sangat packed!

assalamualaikum semua :)

sorry sangat dah lama tak update blog, bz katanya, hehe

okay, hari ni along sangat packed!
kelas pukul 2 nanti berlarutan sampai pukul 5, sambung kelas yang mengempiskan perut pukul 5 sampai 8,,
hahaha

*harapharap la perut aku makin kempis! :D

ok, sampai bertemu kembali :)

NOTE:

along happy sangat belajar kat sini :)
UiTM diHATIKU :)

Sunday, 18 September 2011

blurr -_-

assalamualaikum semua,,

yeah, sesungguhnya aku tersangat sangat lah blur sekarang ni! dengan suasana yang bising lagi!
idea sikit je masuk!
geram! geram! -_-

nak marah marah pun tak guna sebab makin tak datang idea tu..

IDEA,
PLEASE LAH MUNCUL SAYANG OII, AKU RINDU SANGATSANGAT KAT KAU NI..

ok, sekarang nak bertenang dulu sambil layan lagu Jangan Kau Pergi by Erry Putra,Reen + Shajiry :)


Saturday, 17 September 2011

12 hari dahh

assalamualaikum semua :)

so sorry ye korang sebab hari tu janji nak update malam tuu, tapi along rasa ngantuk gila! yeah, ngantuk tahap TERA! hahaha

okay, actually..
dah 12 hari dah along kat UiTM ni, hehe

3 hari MDS berlangsung,, best doww wlpn penat sikit, hehe

meh terjah gambar MDS sesi September Kampus Puncak Perdana :)

-muka along dah ngantuk tuu-

-muka kakak yang berbaju kurung biru tu macam Fauziah Ghous kan? hahaha-


-kecik gila kakak kat tengah ni-

-para PM+PB+MPP-


sekarang dah start kelas,
so,
wish me luck ok?
maklum la, bidang baruu,, hehe

bye2 korang,
happy blogging ya :)

Wednesday, 14 September 2011

ohh, lazy gila babun!

assalamualaikum semua :)

along banyak benda nak story, tapi sebab rasa lazy tahap babun. so malas yang amat sangat gila nak update blog.

lagipun baru baik demam nih,hihi

malam nanti kalau rajin along update okay?

bye-bye semua :)

Monday, 5 September 2011

bye bye rumah :(

assalamualaikum semua,,

sorry, just short entry..
esok, bermula hidup baru along sebagai mahasiswi,, huhu

tapi scary gak,,
maklum la,  tempat baruuuu..orang baruu,,, semua baru la..hee

wish me luck yea kawan kawan?
-semoga along selalu dapat 4 flattt!- *tak mustahil tuu

okay, maybe along jarang update blog ni..TQ kepada semua followers yang support blog along ni ea..

ALONG SAYANG KORANG <3

wassalam..

Thursday, 1 September 2011

counting days...

assalamualaikum semua..

cuti raya dah nak habis, maksudnya ----> tempoh menggemok kan diri dah tamat!

tiba masa untuk belajar kembali..
subjek baru..
tempat baru..
kawan-kawan baru..
life baru..
semua baru la kata kan..

orang je lama..

4 hari je lagi..arghhhh (bukan bunyi lucah)



kembang!

raya makin dah nak habis, **baru berapa hari kott**
maka inilah hasilnya...

raya ke3


raya ke-2


SEE?
terserlah kelebaran + kekembangan muka aku XD

CLASS KAU JAH!

TAPI..sebenarnya memang kembang pun,,hua hua hua


ni masa spm! esoknya paper physic yang kacang tu :)


ni masa cuti mid-sem1 kat matrik dulu

kalau duk rumah lamalama memang jadi macam ni ea?
huh ! -(oo)-



Tuesday, 30 August 2011

selamat hari raya + merdeka! :D

assalamualaikum semua,,

mesti korang sume tengah sambut raya dengan sakannya kan?haha

selamat hari raya erk korang,
+
happy merdeka day!

rasanya tak terlambat lagi kan nak update entry pasal hari raya?hehehe, walaupun perancangannya nak update blog ni malam tadi,tapi akibat keletihan yang melampau, terbantut pulak. (ceit! ayat hyperbola gila kot, hahaha)

raya tahun ni meriah gila sebab banyak gila makanan dari tahuntahun sebelumnya,haha :D
pertama kali nya buat lemang sepanjang 19 tahun hidup kat dunia ni, huahuahua *kesian gila kan?
tapi dalam bestbest nya pun, ada gak yang tak bestnya,...

MESTI BADAN YANG serba BERAT NI AKAN BERTAMBAH TAMBAH BERAT NYA, kan? :(
huhu

untuk semua blogger-blogger,readers blog along,kawankawan,sahabat handai, jiran tetangga,keluarga + semua makhluk kat bumi ni,
along minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki, okay?
yela,along pun manusia biasa kan, tak perfect pun,,sentiasa buat silap..
sorry sangat kepada semua yang pernah TERtouching dengan along, TERkasar bahasa, TERsalah + silap,TERmarah, TERtengking,TERsombong, & segala keturunan TER..

ni kad raya ekspress untuk korang :D
maaf zahir batin ea


OH YE!

happy merdeka day jugak!
dah 54 tahun rupanya kita merdeka, ops, silap, bukan kita~
MALAYSIA sebenarnya,
kenapa along kata kita belum merdeka? sebab pemikiran kita masih lagi dijajah dengan budaya barat (cewah, ayat gramatis gitu), tapi tak semua la kan masih dijajah? *sorry kalau TERsilap

-pinjam dari mrs google-


okay la, sampai sini dulu yea
wassalam :)



Thursday, 25 August 2011

kalau dah rezeki tu memang rezeki lah kan?

assalamualaikum semua :)

nak story ni,
tadi masa along tengah syok blogwalking + facebooking, tetiba hp along vibrate ala ala bunyi kentut cirit gitu, haha..*tengah gila

tengok nombor, macam tak kenal. Tapi angkat je sebab macam penting je bunyi,

angkat angkat suara orang laki.
tetttt..
terdiam kejap,



















xyah lama sangat kot nak diam je,

pakcik : helo, ni siti soleha ke?
aku     : ye, ni sape ye? *curious gila*
pakcik : alamat rumah ni, lorong 2 C/D kan? kat mana ye?rumah nombor bpe?
aku     : ermmm, jap (pegi bukak pintu, tengok luar rumah)

baru nak sambung cakap,tetiba..

pakcik : oh, tak pe la, tunggu kat perpustakaan awam je ea, sekarang kat BNO, dalam 5-6 minit sampai la.
aku     : oh, ok. -_-
pakcik : nanti nampak van pos laju, lambai la ea?
aku     : em, yela..

aku pun dengan semangatnya start moto, padahal bukan jauh mana pun perpustakaan tu, jalan sikit dah sampai. saje nak habiskan minyak motor, lalalala~

sementara nak habiskan masa tunggu pakcik pos laju tu, sempat la selak 2 3 helai komik LAWAK SHABU SHABU,

-ni lah komik tersebut-

baru nak gelak, pakcik posmen dah datang, *haish, potong la

pakcik : tulis nama kat sini, ic, tanda tangan.

okay, done!

pakcik : ni rumah nya kat mana?
aku      : tuu..*tunjuk kat jalan* masuk dalam ni, jumpa la..
pakcik : nombor rumah xde, mana la taw rumah yang mana..
aku     : selalu sampai je surat kat rumah *tak mau kalah kot! hahaha
pakcik : tu org dah biasa, boleh la,,

erk? betul gak..

aku   : tq ea..

start motor, balik..

sampai je rumah, aku dengan semangatnya bukak bungkusan ni, eksited kot!

aku pun koyak, koyak, koyakkkk..arghhhhhhh (bukan bunyi lucah)

yeah,berjaya! berjaya! hahaha.

tetiba..
*terkedu,,

wow, cantik gila! sling denim bag yang along menang dari GA Kak Mila tu, cun gila weh!



memang kebetulan la kan, along pun memang nak cari beg spesis ni, nak buat beg pergi kuliah..
jumpa kat kedai ada, tapi ada tali yang kurang,.
ada ke patut nyonya kedai tu paksa2 suruh beli gak, mana boleh deh,,

tapi kalau dah rezeki along memang rezeki la kan,,
setiap yang berlaku kan ada hikmah,.
Allah dah tentukan yang terbaik untuk kita kan? :)



arrggggghhhhhhhhhh!

assalamualaikum semua..

mood tak berapa bagus sejak 2 3 hari yang lalu.


arrrgghhhhhhhhh! (bukan bunyi lucah)
semua ni pasal kau la!
dah la tak bagi salam, main nak serbu je.
pastu parking kat tempat yang senang kantoi dengan aku + orang lain.

nak je aku picit picit kau, biar kau mati!
tapi kalau aku bunuh kau, kau tinggalkan jejak kau yang paling hitam di dunia!

tu lah aku diamkan je kau, bia kau hidup puas puas.
dah mati kang senang aku, hihi

tapi kan, kenapa la kau muncul masa nak dekat2 raya ni?
kau nak raya jugak ea?
takpe2, aku bagi kau chance berhari raya.

tapi lepas raya ni, mati la kau wahai JERAWAT!



Wednesday, 24 August 2011

dodol la dol

assalamualaikum semua :)

okay, tadi along baru je lepas tolong kacau makcik along buat dodol,
tolong tengok sebenarnya,hihi *tak boleh harap punya budak! lalala~

tolong tengok pun penat taw! haha
letih urat saraf mata den tengok makcik yang penat kacau dodol yang bila ntah tak mau melekat kat tangan (means, dah masak betul la tu)

nak nak bulan pose ni buat dodol, memang super penat ++ la kan,
lama gila nak buat benda ni,makcik along siap pause2 lagi,



start pukul 12, pukul 1 lebih dah berenti
sambung petang sikit, dekat2 buka berenti lagi
lepas buka sambung lagi, pastu berenti lagi. sebab dah siap derr

sambil kacau dodol sambil bercerita zaman arwah atok belah ayah dulu, yang suka sangat buat dodol time nak dekat raya ni.
pastu buat variasi sikit, letak kacang la, durian la, apa la..
letak kacang sedap ke ea? xpernah makan pulak,

haha,lantak kan,
sempat pulak pakcik den usik2 makcik den
gelak besar makcik along, eh, eh, jangan air liur terpercik dalam dodol sudaah, hahaha

ok, konklusinya : makan dodol memang senang, nak masak bukan main payah!
cube org yang suka makan dodol tu buat sendiri, test test,,

psst, sebenarnya xtaw pun nak merapu pasal ape, hihi


Tuesday, 23 August 2011

GIVEAWAY by Atiqah Norazli

assalamualaikum semua,,
yeah, morning juga..

what? GA again?
hahaha..
dasyat kan? asal post entry baru je pasal GA la, CONTEST la, kan?
**macam batak kuno sengal je along ni kan? hua hua hua..**

-_- lantakkan orang nak cakap apa pun, lalala~


ni dia banner GA tersebut.
-YES! GA by Atiqah Norazli-
sila KLIK  kepada sesiapa yang mau join,okay :)

hadiah LUMAYAN!

1st - topup rm50
2nd- topup rm30
3rd- topup rm10
saguhati (2 org je) - topup rm5

masa tutup : 9.00 pagi 5 september 2011 

lama lagi tu, ada masa yang belum join untuk join **paham ke ape along merepek meraban ni?**

okay, jangan lupa like okay?
tq, kerjasama korang amat dihargai :)
sayang korang! hee~



Monday, 22 August 2011

lucky draw duit raya !!

assalamualaikum semua :)

tadi along baru je terima berita baik! hihi,,
along menang SLIM DENIM BAG! hasil peng'join'an along dalam GA Kak Mila :)


hehe, tq gak kat Intan , Fieda + Nasuha sebab inform kan pasal benda ni :D
terharu sangatsangat! :')

sedang berblogwalking, tetiba terjumpa satu blog yang buat lucky draw untuk duit raya~
duit beb, sape yang taknak kan?
** bak kata ayah, "orang gila pun taw duit" **

ok, sesape yang nak join sila klik SINI

tarikh tutup : 18 SEPTEMBER 2011
masa tutup  : 11.59 pm (sempat lagi nak join)

ok, happy blogging korang :)



penyakit sengal ubi =..=

assalamualaikum semua,,
antara simptom penyakit sengal ubi..

-mata terbeliak macam nak tanggal dari soket mata-

-kerutan yang kronik di bahagian tengah (antara mata + hidung)-

-berkerut lagi-

-mulut terbukak luas seakan gua niah-

-mulut ternganga diikuti hidung kembang-

-dan lagi..-

-ke'kero'an pada mata-

-kesengetan pada lidah-

-tulang pinggang bengkok-

-pertambahan angin + lemak pada perut-

-berangan nak jadi siti nurhaliza-

-kebuluran yang serius-

-paling merbahaya >> berpotensi menjadi pembunuh!-





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...