Wednesday, 20 February 2013

DolLee's family day 2013 - dinner (part 2)

assalamualaikum.
hai readers.

okay, ni bahagian kedua Family Day 2013.
bahagian 1 boleh tengok SINI
okay ni malam lepas sukaneka.
dinner dengan family DolLee (Malam Keluarga Jalinan Kasih)

the banner

 malam ni ada acara cabutan bertuah, persembahan artis jemputan, penyampaian hadiah sukaneka, penyampaian hadiah untuk pengantin baru, kotak beracun, pertandingan karaoke + anugerah baju paling glamour.

tu je rasanya. haha

meh sini along kenalkan dengan family along. hehe.

itu saya!, angah@syahida, cik ju, cik as, cik pah, nurul, yana, kak intan

Dr. Naqiu@udin, azwan, fifi

kawan topek (nama tak diketahui sampai sekarang), cik moin, my beloved ayah, cik man, abang fariz, abang long, the cute adam :)

taqiuddin@udin kecik, daus, ami, iwan, ila, cik zaki, wak sahar, wak inah.

ni family belah maklong. takut nak letak caption sebab tak berapa nak kenal denga diaorang. hee :)



ni MC untuk malam  ni, Dr. Naqiuddin. siapa ada masalah gigi boleh jumpa dia.
cuma masalah gigi je tau sebab dia bakal doktor gigi.
penyakit lain boleh jumpa kakak dia kat Indonesia.
pesakit diperlukan untuk beliau graduate dari UM.
statement ini serius dan bukan cobaan semata-mata. :)


Encik presiden persatuan bagi ucapan. sejak bila family ni ada persatuan along pun tak tau. hee. buruk perangai.

next, bacaan doa selamat dan doa makan daripada Abang Rizal (pengantin baru a.k.a. suami kak intan). tapi dia lupa nak baca doa makan. jadi, udin lah kena baca.


makanan tu boleh tahan sedap. kecur air liur tengok. tapi tak  dapek nak makan banyak sebab nak melalak jap lagi. hihi

sambil makan ada cabutan bertuah wang tunai dari RM5-RM100.







kak ina dapat RM100. tuah pengantin baru nampaknya. hehe









tengok tu, gemoknyaaa






















ni pulak persembahan dari artis jemputan. haha. tak jemput sangatlah. diri semdiri rela :P

paklong  ♥  maklong. hehe

abang adi.

ni pulak acara penyampaian hadiah sukaneka.






nampak tak betapa banyaknya hadiah? haha


ni pulak acara kotak beracun. gandingan 2 MC yang mantap! haha. azwan + fifi


nampak serasi kan? hahaha

ni orang-orang yang terkena racun daripada kotak tu. haha

abang long kena berlakon jadi jurucakap untuk perlawanan bola.

wak sahar kena menggayakan gaya ahli bina badan.

yana kena gelak selama 30 saat. haha.

iwan sebagai orang gila kena merayau-rayau.

this one is my favorite part. haha. pertandingan karaoke. 

dia nyanyi lagu Sephia

ala, ni along lupa lah tajuk lagu dia.


 
both of them berduet. lagu cinta pantai merdeka. sorang bakal ustaz, sorang lagi mat jiwang. haha

its me! along nyanyi lagu untukmu by meet uncle hussien. pak long cakap, "ni Ella tak boleh cari makan ni" haha

kak long nyanyi lagu genre balada. lupa sudah tajuknya
 
abang adi bawak lagu apa ntah. tapi sentimental. haha

cik chop tak larat nak habiskan lagu dia. cedih.

dah habis karaoke, ada lagi acara bagi bagi hadiah ni.

saguhati untuk pengantin baru
saguhati untuk pengantin baru lagi.
hadiah untuk pakaian paling glamour. along memang tak dapek lah. haha

opah bergambar dengan anak-anaknya. 

orang kuat program ni.
tamat sudah 2 hari cerita kat Marina Cove Resort ni.
sekian.
wassalam :)

kredit gambar: kak ifa

2 comments:

  1. semua x kenal...coz not my family..hahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. memang lah. jom lah kenal. hihi

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...